Update blog……

Lebih kurang 2 bulan tak update blog, macam-macam yang berlaku..tapi cuma yang nak cerita kat blog ni ialah pasal dah pindah Putrajaya, Fahiem daftar masuk nurseri dan Fahiem nak dapat adik….

Pindah rumah

Kami officially duduk Putrajaya pada 1.5.08. Sebelum tu buat kerja-kerja mengemas, packing barang dan pindahkan barang dari rumah di Puchong. Seterusnya sambung plak kat Putrajaya – unpack barang, kemas dan susun….Ya Allah…letihnya..tambah plak dengan si Fahiem tolong mengemas. Haru jadinya. Tapi Alhamdulillah setelah berpenat lelah buat semua kerja2 perpindahan tu, akhirnya berjaya juga kami menyelesaikannya walaupun bukan 100% perfect. Cuma sekarang ni dalam proses touch up mana2 yang perlu. Seronok jugakla dah pindah quarters Presint 8 ni. Dekat dgn ofis, tak perlu bayar tol nak ke ofis, boleh balik masa lunch, sampai rumah awal dan macam2 lagilah kelebihannya. Bila petang boleh bawa Fahiem pergi main kat taman dekat rumah. Kalau tak pun main bola ngan ayah kat laman rumah.

Fahiem masuk nurseri

Hari ni hari pertama Fahiem masuk nurseri. Pukul 6.30 Fahiem dah mandi. Seronok dia mandi pagi-pagi. Bila cakap kat dia “Hari ni mama hantar Fahiem pegi nurseri ok?” Jawapannya tegas ” Nanak (Tak Nak)”. Selepas tu moodnya terus tak ok. Masa dalam kereta, Fahiem senyap aje. Selalu tu mulutnya bising bercakap macam-macam. Mungkin hari ni terbantut keseronokan naik kereta sebab mama dah kata nak hantar pergi nurseri. Sampai kat nurseri, terus menangis. Tambah lagi bila Cikgu Nor dukung terus meraung sebut Mama!!!!!!!!!!!!!!! Kesian jugak..tapi Fahiem kena lalui semua ni..Harap2 Fahiem dapat sesuaikan diri dalam tempoh seminggu ni. Lagipun bulan depan Fahiem nak masuk 2 thn dah…

Fahiem bakal jadi Abang Long

Sekarang ni mama dah hampir 5 bulan mengandung. Maknanya Fahiem bakal dapat adik dalam bulan Oktober nanti. Insya Allah. Mama dengan ayah tengah memikirkan apakah panggilan yang sesuai utk Fahiem bila dah bergelar abang nanti. Kalau ikut orang Perak (sebelah ayah), boleh panggil Abang Cak, kalau tak pun Abang Chor…hehheheh Kalau ikut sebelah mama plak (orang Pahang), boleh panggil Embong, kalau orang Kuala Lipis panggil anak sulung Awe…Hmmm..macam2 pilihan gelaran utk Fahiem…hehehe. Persoalannya nak ke Fahiem digelar begitu???????? Kita tunggu sajalah bila tiba masanya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *